На Великобурлукском сырзаводе остановили линию по производству твердых сыров, а работников отправили в бессрочный отпуск

Великобурлуцький сироробний завод повністю зупинив виробництво твердих сирів. Як розповів 13 березня "SQ" голова Великобурлуцької райдержадміністрації Володимир Криничанський, з початку року лінія з виробництва цього продукту на заводі простоює.

"Завод зазнавав труднощів з реалізацією своєї продукції на території Росії та Казахстану ще до заборони на ввезення деяких твердих сирів українського виробництва на територію Російської Федерації. За минулий рік попит сильно впав, а тепер, у зв'язку з санкціями Росспоживнагляду, керівництво заводу не бачить перспективи виходу з кризової ситуації у даному напрямку", - розповів В.Криничанський.

За його словами, попит на сири Великобурлуцького заводу в Україні також незначний і не дозволяє зберегти цей вид виробництва.

В.Криничанський зазначив, що фахівці, які працювали на цій лінії виробництва, відправлені у безстрокову відпустку. Зараз Великобурлуцький сироробний завод виробляє пастеризоване молоко та кисломолочну продукцію. Під це задіяні дві лінії. "Вони розливають зараз тільки ультрапастеризоване молоко. Там поставлена суперсучасна лінія, і завод в основному за рахунок цього виживає", - підкреслив голова Великобурлуцької РДА.

Довідка "SQ". Заборона на ввезення деяких українських сирів була введена в Росії на початку лютого (продукція саме Великобурлуцького сирзаводу під заборону не потрапила). Українські сири займають на російському ринку 8,5%.

Великобурлуцький сироробний завод спеціалізується з виробництва твердих сичужних сирів, масла тваринного походження та інших молочних продуктів. Випускає продукцію під торговельною маркою "Сири Бурлука". 99,27% акцій заводу володіє "Стеффорд Ентерпрайзис Лімітед" (Кіпр). 2010 р. завод закінчив із збитком у 968 тис.грн.