Корпорація "Бісквіт-Шоколад" (Харків) ввела в експлуатацію нове німецьке обладнання з виробництва здобного печива. Про це повідомили "SQ" у прес-службі корпорації. Виробнича потужність нового устаткування - до 500 кг продукції на годину. Воно дозволяє випускати печиво з використанням тіста різної рецептури і з різними наповнювачами.

За даними корпорації, перші три види печива компанія вже почала постачати в торговельні мережі в невеликих картонних ящиках (від 1,3 до 2 кг). Пізніше почнеться випуск фасованої продукції в індивідуальній упаковці.

Як зазначила президент корпорації Алла Коваленко, більшість подібних видів печива випускається невеликими приватними компаніями. Також вона повідомила, що під час виставки "Інтерпак-2011", яка в травні 2011 р. пройшла в Дюссельдорфі (Німеччина), корпорація підписала контракти на закупівлю нового обладнання на суму 5 млн. євро, в рамках інвестиційної програми. Запуск лінії з випічки здоби - частина цієї інвестиційної програми.

Довідка "SQ". "Бісквіт-Шоколад" виробляє кондитерську продукцію. Об'єднує ПАТ "Кондитерська фабрика "Харків'янка", ПАТ "Харківська бісквітна фабрика", а також ТОВ "Торговельний дім "Престиж". До сфери управління корпорації також входять ПАТ "Первухінський цукровий завод", ТОВ "Красноградський млин", ПАТ "Агрофірма ім. Г.Сковороди", ТОВ "Агрофірма "Петропавлівка". У 2011 р. підприємства корпорації випустили 61,1 тис. т кондитерських виробів. Обсяг виробництва склав 932,2 млн. грн. Продукція поставляється до 24 країн, на експорт поставлено 27 тис. т виробів. На підприємствах компанії зайнято понад 3 тис. осіб.