Прокуратура Харкова порушила кримінальну справу за фактом умисного ухилення від сплати єдиного соціального і страхових внесків до Пенсійного фонду України посадовими особами харківського держпідприємства. Справа порушена за ч.3 ст. 212-1 Кримінального кодексу України за матеріалами, зібраними співробітниками Головного відділу податкової міліції Спеціалізованої ДПІ з роботи з великими платниками податків у Харкові. Про це 13 січня повідомили "SQ" у прес-службі Управління податкової міліції ДПА в Харківській області.

За даними податківців, керівництво підприємства протягом 2010-2011 рр. мало реальну можливість сплачувати єдиний соціальний внесок та страхові внески на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, але не робило цього. Внаслідок умисних дій керівництва утворилася заборгованість зі сплати внесків на загальну суму понад 3 млн.грн. Вирішується питання про накладення арешту на майно посадових осіб та вживаються заходи щодо встановлення ліквідного майна для погашення нанесених державі збитків.

Довідка "SQ". Злочини, передбачені ч.3 ст. 212-1 КК України караються позбавленням волі терміном від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років з конфіскацією майна.