Комбінати хлібопродуктів в Україні ліквідувати не будуть: вони будуть перепідпорядковані новоствореному підприємству "Державна продовольчо-зернова корпорація України". Про це 12 листопада повідомив журналістам у Харкові перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв. "Я думаю, що комбінати почнуть працювати краще, тому що будуть повністю завантажені", - зазначив А.Клюєв.

"Люди на цих комбінатах як працювали, так і будуть працювати - ніяких скорочень не буде. Питання з приводу ліквідації підприємств і скорочення робочих місць піднімають ті керівники, які просто бояться втратити свої насиджені місця", - підкреслив А.Клюєв.

За його словами, Державна продовольчо-зернова корпорація Україні буде співпрацювати у сфері логістики з російським держоператором - Об'єднаною зерновою компанією.

Довідка "SQ". Згідно постанови Кабміну України від 11 серпня 2010 р. № 764, ліквідуються 36 дочірніх підприємств Державної акціонерної компанії "Хліб України", до числа яких входить Ізюмський КХП. До Державної продовольчо-зернову корпорацію Україні будуть передані цілісні майнові комплекси ліквідованих дочірніх підприємств компанії "Хліб України" з подальшим створенням на їх базі відокремлених підрозділів підприємства.