В Харьковской области разведали новые запасы газаДК "Укргазвидобування" НАК "Нафтогаз Україна" відкрила нові запаси газу на Березівському родовищі в Харківській області. Про це повідомила прес-служба "Укргазвидобування".

"Укргазвидобування" завершило будівництво глибокої (6 тис. 25 м) розвідувальної свердловини № 202 на Березівському родовищі. Свердловина пробурена в західній частині родовища, через складні умови розташування в заплаві р.Мерла буріння свердловини проводилося з намивної споруди.

В результаті випробування свердловини в інтервалі глибин 5 тис. 555 - 5 тис. 537 м отриманий промисловий приплив газу дебетом понад 80 тис. куб. м на добу. "Даною свердловиною на родовищі був розкритий відокремлений пласт, який до цього не розроблявся. Так, на Березівському родовищі відкриті нові запаси природного газу", - зазначено в повідомленні.

Довідка "SQ". Березівське газоконденсатне родовище відкрите 1979 р. у Краснокутському районі Харківської обл. Введено в розробку 1983 р., початкові запаси газу - близько 27 млрд. куб. м.