Словенська компанія "RIKO doo" (Любляна) і Харківська міськрада 12 жовтня в Харкові підписали меморандум про співпрацю. Меморандум підписали директор словенської компанії Янез Шкрабець і харківський міський голова Геннадій Кернес.

Підписання пройшло в рамках відвідання Харкова президентом Словенії Данилом Тюрком. На підписанні меморандуму також були присутні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова облради Сергій Чернов.

Як повідомив "SQ" Я.Шкрабець, меморандум передбачає, що компанія "RIKO doo" допоможе Харкову в будівництві сміттєпереробного заводу. За словами директора, холдинг спеціалізується з промислового, будівельного інжинірингу та лізингу.

Довідка "SQ". Проект "Реінжиніринг системи поводження з відходами в місті Харкові" базується на впровадженні в Харкові роздільного збору твердих побутових відходів на основі стандартів Європейського Союзу. Проект передбачає обладнання лінії для сортування ресурсно-цінних компонентів твердих побутових відходів, створення полігону твердих побутових відходів, що відповідає вимогам екологічного законодавства України та Європейського Союзу; оснащення системи збору полігонного газу і системи утилізації полігонного газу та виробництва електроенергії потужністю не менше 6 МВт на годину. Терміни реалізації проекту - 2012-2013 рр. Орієнтовна вартість проекту - 25 млн. євро. Фінансування забезпечує словенська сторона.

Основним завданням фірми "RIKO doo" є комплексне управління активами. Компанія постачає технологічне обладнання для різних галузей промисловості, а також виконує проекти "під ключ", починаючи від концептуального проектування і закінчуючи їх повною реалізацією в області вирішення комплексних технологічних проблем виробництв легкового та вантажного автомобілебудування, авіабудування, в галузі цивільного будівництва, в області виробничої логістики, систем складування, енергетики та екології в Словенії та за її межами.