На Шебелинском газовом месторождении до декабря достроят компрессорную станцию

Будівництво другого ступеня Червонодонецкої дотискувальної компресорної станції (ДКС) ГПУ "Шебелинкагазвидобування" (Балаклійський район Харківської області) буде завершене до 1 грудня. Зараз готовність другого ступеня становить 70%. Про це 11 жовтня повідомив журналістам керівник станції Олег Шевелін.

"Будівництво другого ступеня ведеться з грудня минулого року. Наразі завершений перший етап будівельно-монтажних робіт, тривають роботи з другого і третього етапів. Будуть задіяні два газоперекачувальні апарати "Taurus-70", - зазначив О.Шевелін. За його словами, капітальні вкладення в будівництво становлять 285,6 млн.грн., термін окупності - один рік. Очікується, що модернізація протягом 10 років дозволить отримати прибуток близько 1 млрд.грн.

Керівник станції також розповів, що другий ступінь Червонодонецької ДКС потрібен для підтримання обсягів видобування вуглеводнів на досягнутому рівні та нарощування видобування газу з родовищ ГПУ "Шебелинкагазвидобування". Він також додав, що будівництво другого ступеня Червонодонецької ДКС дозволить вирішити проблеми сезонної нерівномірності споживання газу в літній період Харківським промвузлом і забезпечить компенсацію природного падіння видобутку газу з Шебелинського газоконденсатного родовища.

На Шебелинском газовом месторождении до декабря достроят компрессорную станцию На Шебелинском газовом месторождении до декабря достроят компрессорную станцию

 

Довідка "SQ". Червонодонецька дотискувальна компресорна станція експлуатується з 1971 р. ГПУ "Шебелинкагазвидобування" є базовою виробничою структурною одиницею ДК "Укргазвидобування" НАК "Нафтогаз України", яке забезпечує 43% загального видобування газу в Україні. У Харківській області видобувається 8,6 млрд.куб.м газу на рік, в Україні - 20 млрд.куб.м газу на рік. ГПУ "Шебелинкагазвидобування" видобуває 7,5 млрд.куб.м газу на рік з 38 родовищ.