ДП "Завод ім.Малишева" (Харків) має виробниче завантаження 10-15% від оптимального обсягу. Про це повідомили "SQ" на заводі. 70% потужностей заводу спеціалізується на виробництві спеціальної техніки. Щорічні збитки заводу складають 60 млн.грн. Обсяги виробництва та реалізації продукції не дозволяють заводу своєчасно виконувати свої фінансові зобов'язання, що призводить до заборгованості із зарплати, перед держбюджетом, пенсійним фондом і за енергоносії.

Як повідомили на заводі, в 2009 р. з Міноборони був укладений контракт на виробництво спецтехніки для Збройних сил України, але він не виконується через недофінансування. "Підприємству потрібна постійна державна підтримка і виділення коштів з держбюджету на виконання державних замовлень на спецтехніку", - заявили на заводі.

Довідка "SQ". Перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв 10 червня в ході візиту на завод ім.Малишева пообіцяв, що Кабінет міністрів у найближчі три місяці виділить заводу більше 350 млн.грн., у тому числі 118 млн.грн. - на модернізацію танку "Оплот". Крім цього, на заводі погасять заборгованість з зарплати в 7 млн.грн. 

Завод ім.Малишева заснований в 1895 р. як паровозобудівне підприємство. Зараз завод виробляє бронетехніку, обладнання для паливно-енергетичного комплексу, дизельні двигуни і двигуни-генератори (серій ДТ, ДН, Д80, Д100) для залізничного транспорту, автотранспорту та суден, автономні джерела енергопостачання на основі дизель-генераторів і газових мотор-генераторів, а також бурошнекові комплекси БШК-2ДМ.