[megag]К Евро-2012 в Харьковской области модернизируют железную дорогу на Лозовую и КрасноградМодернізація напрямку швидкісного руху Гребінка - Полтава - Красноград - Лозова з електрифікацією дільниці Полтава - Красноград - Лозова включена до числа пріоритетних напрямків розвитку Південної залізниці (ПЗ). Про це повідомив сайт Південної залізниці. Над модернізацією та електрифікацією ділянки колектив дороги буде працювати в 2011 р. Ця робота включена до державної цільової програму з проведення Євро-2012.

За інформацією сайту, в рамках програми буде також модернізована інфраструктура ділянки Гребінка - Полтава - Харків для забезпечення руху швидкісних поїздів між Києвом і Харковом. У рамках цього проекту буде обладнаний полігон для випробування швидкісних електропоїздів подвійного живлення на ділянці Полтава - Харків, будуть придбані міжрегіональні швидкісні електропоїзди, а також дев'ять нових пасажирських вагонів.

Як повідомили на Південній залізниці, для виявлення обставин, що обмежують швидкість руху поїздів на напрямку Донецьк - Лозова - Красноград - Полтава - Київ - Жмеринка - Красне - Львів, сформований і працює діагностичний поїзд. У його складі знаходяться шляходослідна лабораторія, колієвимірювальний вагон, а також вагонлабораторія вимірювання параметрів контактної мережі. Після закінчення діагностики будуть узагальнені результати перевірки технічного стану інфраструктури для подальшого використання їх у роботі залізничників.