Керівництво ДП "Завод ім.Малишева" (Харків) подало заявку на скорочення близько 800 працівників. Про це 11 липня під час інтернет-конференції в харківській редакції газети "Комсомольська правда" в Україні "повідомив директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко.

За його словами, перша заявка до центру зайнятості надійшла в травні - тоді фігурував список з 350 осіб, ще один список з 315 кандидатів на звільнення був поданий у червні, більше 100 осіб потрапили до списку скорочень у липні. За словами В.Міненка, підприємства зобов'язані надавати центру зайнятості списки скорочень. "За наявною у мене інформацією, з підприємства вже звільнені 111 працівників", - зазначив В.Міненко.

Довідка "SQ". Заборгованість із зарплати на ДП "Завод ім.Малишева" на 1 червня склала 33,2 млн.грн.

Завод ім.Малишева заснований 1895 р. як паровозобудівне підприємство. Зараз завод виробляє бронетехніку, обладнання для паливно-енергетичного комплексу, дизельні двигуни і двигун-генератори (серій ДТ, ДН, Д80, Д100) для залізничного транспорту, автотранспорту та суден, автономні джерела енергопостачання на основі дизель-генераторів і газових мотор-генераторів, бурошнекові комплекси БШК-2ДМ. До кінця року підприємство планує реалізувати продукції на 169 млн.грн.