Санаторий "Березовские минеральные воды" инвестировал в подготовку к Евро-2012 пять миллионов гривен Санаторій "Березівські мінеральні води" (с. Березівське, Дергачівський р-н, Харківська обл.) інвестував 5 млн.грн. у підготовку приміщень до Євро-2012. Про це 11 квітня повідомив "SQ" головлікар ДП "Клінічний санаторій "Курорт "Березівські мінеральні води" Олександр Сердюк. За його словами, в реконструкцію приміщень були інвестовані власні кошти санаторію. Їх направили на реконструкцію п'ятого корпусу санаторію, де було підготовлено 150 ліжко-місць. Цього року у п'ятому корпусі планується реконструювати ще 70 ліжко-місць.

Як зазначив О.Сердюка, також до прийняття гостей Євро-2012 планується підготувати шостий корпус, у якому буде реконструйовано 220 ліжко-місць. Ще кілька місць будуть підготовлені в інших корпусах, після чого загальна кількість ліжко-місць для Євро-2012 складе 470 (усього в санаторії 10 корпусів).

За словами О.Сердюка, очікується, що в санаторій приїдуть гості з різних країн, у тому числі з Росії. "Вони зможуть пройти лікування та відвідати кілька матчів Євро-2012, які пройдуть у Харкові", - зазначив О.Сердюк.

 

Довідка "SQ". Харків є одним з чотирьох українських міст (ще Донецьк, Київ, Львів), які в червні 2012 р. приймуть матчі фінального турніру чемпіонату Європи з футболу 2012 р.

Для розміщення вболівальників, які прибудуть до Харкова на матчі Євро-2012, в регіоні готується 80 об'єктів, у тому числі 17 готелів і закладів туристично-курортної інфраструктури, розрахованих на 1 тис. 763 номери (3 тис. 422 місця). Також уболівальників приймуть санаторії "Курорт "Березівські мінеральні води" та "Роща", де зможе розміститися 1 тис. осіб.

Клінічний санаторій "Курорт "Березівські мінеральні води" - один із найстаріших європейських курортів, питний і бальнеологічний курорт. Санаторій спеціалізується з лікування захворювань органів травлення, обміну речовин, нирок і сечовивідних шляхів та ін. На території санаторію знаходяться джерела мінеральної води, найвідоміша з яких - "Березовська".