Университет воздушных сил вошел в 2012 год с задолженностью за электроэнергию более миллиона гривенЗаборгованість Харківського університету Повітряних сил ім.І.Кожедуба за електроенергію на 4 січня становить 1 млн. 157 тис. грн. Про це 11 січня повідомили "SQ" у прес-службі АК "Харківобленерго". Як відзначили у прес-службі, у грудні 2011 р. було припинене електропостачання спорткомплексу, басейну і спортзалу ВНЗ на вул.Кримській, готелю, навчального корпусу і казарми по вул.Динамівській, а також їдальні на вул. Клочківській та навчального корпусу на вул.Ісполкомівській і низці інших об'єктів.

Як уточнили в компанії, загальна заборгованість за електроенергію об'єктів Міністерства оборони, розташованих у Харківській області, становить 4 млн. 374 тис. грн. (в основному це борг за електроенергію, спожиту в листопаді - грудні 2011 р.). У тому числі заборгованість військових частин, які несуть бойове чергування, становить 1 млн. 877 тис. грн. Відключення електроенергії цим частинам заборонене розпорядженням Кабміну (№ 520-р від 13.05.09).

Як повідомив "SQ" в.о. начальника квартирно-експлуатаційного відділу Харківського військового гарнізону Сергій Мандич, кошти на погашення заборгованості та виплату поточних платежів уже виділені. Залишилося тільки виконати необхідні процедури, щоб кошти через казначейство потрапили на рахунки "Харківобленерго" та "Харківміськгазу", перед яким теж є заборгованість. Очікується, що частина коштів почне надходити вже цього тижня.

Довідка "SQ". Серед об'єктів Міноборони, яким відключена електроенергія, - Дзержинський, Дергачівсько-Золочівський, Чугуївський, Ізюмсько-Борівський та Балаклійський райвійськкомати, а також в/ч А-4104 у сел.Башкирівка Чугуївського району (заборгованість - 336 тис. грн., відключений аеродром , продсклад, штаб, тренажер, овочесховище, казарма).