Споживчі ціни в Харківській області в травні знизилися на 0,6%. Про це "SQ" повідомили в Головному управлінні статистики в Харківській області. В цілому по Україні споживчі ціни також знизилися на 0,6%.

В області в травні продукти харчування й безалкогольні напої стали дешевшими на 1,4%. Знизилися ціни на яйця (на 30,6%), сало, молочну продукцію, вершкове масло, оселедець, цукор і рис. Серед плодоовочевої продукції стали дешевше капуста, картопля, буряк, банани, гриби, помідори й огірки. Здорожчали цибуля, морква, яблука, цитрусові, а також м'ясо птиці, риба (жива і скумбрія солона, копчена), сіль і мінеральна вода. Ціни на алкогольні напої, тютюнові вироби зросли насамперед за рахунок здорожчання шампанського, пива і сигарет з фільтром.

Здорожчало взуття літнього сезону, спортивний одяг та одяг для пляжного відпочинку. Житло стало дорожче за рахунок здорожчання зрідженого газу і товарів для ремонту. Здорожчання транспорту було обумовлене зростанням вартості бензину. Серед предметів домашнього вжитку, побутової техніки та поточного утримання житла зросли ціни на постільну білизну, електролампи, синтетичні миючі засоби. Здорожчали також обслуговування в закладах швидкого харчування, ритуальні послуги, перукарські послуги і товари для особистого споживання. У сфері охорони здоров'я здешевшали послуги санаторно-курортних установ і фармацевтична продукція. У сфері відпочинку і культури здешевшали туристсько-екскурсійні послуги, аудіотехніка, фото-та комп'ютерне обладнання.