57 млн.грн. було виділено з держбюджету на будівництво злітно-посадкової смуги харківського аеропорту в 2009 р., за перші п'ять місяців 2010 р. - 80 млн.грн., а в червні очікується надходження 120 млн.грн. Про це 9 червня під час міжнародного форуму "AEROFORUM.UA" повідомив президент групи "DCH" Олександр Ярославський. "Так за графіком має йти фінансування до логічного завершення, тобто до закінчення будівництва 2,5 км злітно-посадкової смуги. У порівнянні з проектом відбудеться здорожчання будівництва і загальна її вартість складе 1,3 млрд.грн.", - зазначив О. Ярославський.

За його словами, роботи на будівництві смуги тривають цілодобово. Вибирається близько 11 тис.куб.м грунту на добу. Всього необхідно вибрати близько 1 млн.куб.м грунту. Робота триватиме 2,5 місяці. Одночасно з вибиранням грунту відбуватиметься бетонування смуги. У добу потрібно укладати близько 1 тис.куб.м бетону, щоб дотримуватися графіка будівництва.

 

Довідка "SQ". Проект злітно-посадкової смуги харківського аеродрому проходить держекспертизу. У 2010 р. планується зробити бетонну доріжку смуги, у 2011 р. - встановити обладнання. Після того як смугу облітають літаки (це займає два-три місяці), вона буде введена в експлуатацію в жовтні-листопаді 2011р.