На місці ВАТ "Куп'янський цукровий комбінат" може бути створено великий тепличний комплекс. Про це 9 червня журналістам повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, на даний момент підприємство простоює, і навіть були спроби розібрати майно заводу на металобрухт. Губернатор зазначив, що Куп'янський цукровий комбінат може бути перепрофільований в інше підприємство, головне, щоб він не простоював і не перетворився на "ще одну депресивну точку нашого регіону".

"Я провів уже декілька переговорів з тими людьми, які хочуть прийти на дане підприємство в якості інвесторів. У мене вимога одна: якщо немає можливості зберегти Куп'янський цукровий завод у тому вигляді, в якому він був, необхідно його перепрофілювати, і за допомогою інвестицій створити там нове підприємство, яке дасть нові робочі місця і забезпечить надходження прибутків до місцевого бюджету ", - зазначив М. Добкін.

Якщо тепличний комплекс буде створений, зазначив губернатор, це дасть можливість працевлаштувати 300 осіб, у тому числі колишніх працівників цукрового заводу. Переговори з інвесторами з цього питання вже ведуться, підкреслив Добкін.

Довідка "SQ". М. Добкін 14 квітня заявив, що фінансове становище Куп'янського цукрового заводу настільки важке, що постійно надходять пропозиції "пустити підприємство на металобрухт", оскільки заборгованість заводу становить близько 120 млн.грн.

7 квітня заступник голови Куп'янської райдержадміністрації Микола Ситник повідомив, що Куп'янський цукровий завод хочуть купити турки. За його словами, черговий етап переговорів пройшов 23 квітня. М. Ситник зазначив, що складність ситуації в тому, що власники заводу (компанія "Укррос") перевели на цукровий завод частину боргів з інших підприємств. За оцінками експертів, вартість заводу може становити близько 25 млн.грн.