Інвестиційна потреба Харківської області на 2011-2014 рр. становить понад 6 млрд. дол. Про це 10 лютого під час зустрічі з делегацією Світового банку повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Юрій Сапронов, передав сайт ХОДА.

За словами Ю.Сапронова, основними сферами інвестування є проекти в сфері енергозбереження та підвищення енергоефективності, інфраструктурні проекти в рамках Євро-2012, модернізація агропромислового комплексу і відновлення кредитування сільгоспвиробників, створення сучасних високотехнологічних підприємств у сфері середнього машинобудування.

Як зазначив віце-губернатор, в облдержадміністрації бачать два перспективні напрямки розвитку Харківської області: відродження АПК та інновації. "Майбутнє сільського господарства - в максимально глибокій переробці продукції, в отриманні максимальної доданої вартості. Ми розглядаємо не індустріальний розвиток АПК, а фермерський, як це прийнято у всьому світі. На це спрямовані всі програми розвитку тваринництва і рослинництва, які прийняті в області. Інноваційний шлях розвитку передбачає створення на Харківщині технопарку, технополісу та IT-парку, концепції яких вже готові", - розповів Ю.Сапронов.

Координатор програми Світового Банку по Україні, Білорусі та Молдові Грегорі Еджейчак, висловив зацікавленість у співпраці з Харківською областю, зокрема, з муніципалітетами регіону щодо реалізації інфраструктурних проектів.