Споживчі ціни в Харківській області в грудні 2011 р. порівняно з листопадом зросли на 0,2%. Серед продуктів харчування в грудні суттєво здешевшали цукор і сало (на 6-8%), цитрусові і часник (на 12-18%), капуста, гарбуз, цибуля, банани та морква (на 3-6%). Також здешевшали свинина, макарони, маргарин, майонез, пшеничне борошно, соняшникова олія, деякі види круп (на 1-3%), житній, пшенично-житній хліб, батони і булочні вироби (в межах 0,6%). Про це 10 січня повідомили "SQ" у Головному управлінні статистики в Харківській області.

Разом із тим здорожчали виноград, свіжі огірки та помідори (на 9-15%), яйця (на 10%), вершкове масло, кисломолочна продукція, йогурт, сметана, сир, молоко, плавлені сири, бринза, а також алкогольні напої та тютюнові вироби (на 1-3%).

Серед непродовольчих товарів суттєво здорожчали ювелірні вироби (на 13%), ковдри (на 4%), газети, домашнє взуття, вироби з натурального хутра (на 2-3%), постільна білизна, футболки, дитячі майки, тканини, чоловічі сорочки, джинси і головні убори (на 1-2%). При цьому здешевшали пилососи, мікрохвильові печі, монітори, мобільні телефони і фотоапарати (на 1-2%).

Серед послуг, що надаються населенню, найбільш істотно (на 72%) здорожчали ритуальні послуги (копання могил у зимовий час), а також технічне обслуговування та ремонт автомобілів, проїзд міським транспортом, міжміськими автобусами, ремонт житла, послуги спортивних установ, хімчисток та ремонту взуття (на 1-3%). Здешевшали квитки до кінотеатрів (на 5%).