Кожен платник податків може скористатися можливістю оцінити податкові ризики діяльності свого партнера з бізнесу. Як повідомила прес-служба ДПА у Харківській області, для цього зацікавленій особі достатньо зайти на сайт Державної податкової служби України (http://www.sta.gov.ua) чи ДПА у Харківській області (http://www.dpa.kharkov.ua) і зробити запит через банер "Дізнайся більше про свого бізнес-партнера", набравши ідентифікаційний код (номер) контрагента або його найменування.

Як повідомили в податковій, при натисканні на "Пошук" система дасть відповідь: внесене підприємство до переліку ризикових чи ні. Якщо партнер з бізнесу відноситься до групи ризику, на моніторі висвітиться позначка "Stop контроль". Це означає, що, можливо, вказане підприємство не належить до платників ПДВ, є банкрутом або відсутнє за визначеною в установчих документах адресою, знаходиться в процесі ліквідації, призупинило реєстрацію юридичної особи або до Єдиного державного реєстру внесений запис про відсутність підтвердження відомостей.

Так, кожний суб'єкт господарської діяльності має можливість отримати інформацію про підприємства, що знаходяться в зоні посиленого податкового контролю, й уникнути ненадійних партнерів з бізнесу, зазначили в ДПА.