На ринку первинної житлової нерухомості Харкова в січні 2011 р. здорожчали квартири економ-і бізнес-класу, а житло преміум-класу трохи здешевшало. Як заявили "SQ" у службі маркетингу ІБК "Авантаж", у січні вартість квартир преміум-класу була на 0,1% нижчою, ніж у грудні 2010 р. Фахівці служби пов'язують це з коливанням курсу валют. Ціна квартир класів "бізнес" і "економ" у січні підвищилася на 1,3%. На думку експертів, підвищення викликане зміною цінової політики компаній-лідерів ринку.

Як відзначили в службі маркетингу, причиною, через яку оператори підвищили вартість житла, стало пожвавлення попиту, що спостерігалося в січні. Підвищенню попиту сприяло часткове відновлення іпотечного кредитування на споруджувані об'єкти. Мотиваційні програми великих забудовників також посилювали інтерес до житла в новобудовах. Так, у січні 2011 р. середня вартість 1 кв.м житла економ-класу склала 5 тис. 585 грн., бізнес-класу - 8 тис. 897 грн., преміум-класу - 13 тис. 608 грн.

Як повідомили в службі маркетингу, до виводу на ринок первинної житлової нерухомості Харкова в січні 2011 р. було заявлено один новий об'єкт - житловий комплекс бізнес-класу. Початок реалізації проекту заплановано на березень цього року.

Довідка "SQ". Служба маркетингу корпорації "Авантаж" більше шести років проводить регулярний моніторинг ринку житлової і комерційної нерухомості Харкова. Інвестиційно-будівельна корпорація "Авантаж" здійснює свою діяльність у чотирьох напрямках: девелопмент, будівництво, інвестиційна діяльність та корпоративне управління підприємствами.