Спільне українсько-американське підприємство "Вестрон" (Харків) поставило два комплекти обладнання систем радіаційного контролю на атомну електростанцію "Дуковани" (Чехія). Про це повідомив офіційний сайт "Вестрон". Монтаж, пуско-налагоджування та впровадження обладнання в експлуатацію планується в період з лютого до серпня.

"Вестрон" підписав контракт з компанією "I&C Energo as" (Чехія) на постачання та впровадження обладнання систем радіаційного контролю на АЕС "Дуковани" в лютому 2010 р. Пристрої створюються на платформі "Вулкан-М", що застосовується для побудови програмно-технічних комплексів і систем для АЕС. Компанія "I&C Energo a.s." виграла тендер і є генеральним підрядником робіт з реконструкції засобів радіаційного контролю газоаерозольних викидів АЕС "Дуковани".

Довідка "SQ". "Вестрон" проектує і виробляє автоматизовані системи управління технологічними процесами промислових підприємств. ТОВ "Вестрон" засноване 1994 р. двома підприємствами - ВАТ "Хартрон" (Харків) і "Westinghouse Electric Company" (США). Статутний фонд - 4,19 млн.грн. Американський засновник передав у "Вестрон" базові технології з систем управління АЕС. "Вестрон" розробив системи управління для всіх АЕС України та низки зарубіжних замовників.