Споживчі ціни в Харківській області в жовтні зросли на 0,4%. Про це 8 листопада повідомили "SQ" у Головному управлінні статистики в Харківській області. Серед продовольчих товарів найбільш суттєво здорожчали: макарони, пшоно, крупи перлові і ячні, вівсяні пластівці, молочні продукти (на 2 - 9%), ковбаси і копченості (на 1 - 6%), маргарин, вершкове масло і соняшникова олія (на 3% ), кондитерські вироби і здобна випічка (на 1 - 4%). Разом із тим знизилися ціни на цитрусові (на 16%), гриби (на 11%), цукор (на 6%), живу рибу (на 4%), цибулю, капусту, буряк, картоплю, моркву (на 1 - 4% ) і яйця (на 2%).

Серед непродовольчих товарів здорожчали головні убори, вироби з натурального хутра, утеплене взуття для дітей і дорослих (на 2-4%), антибіотики (на 5%), матеріали для ремонту житла (на 1-3%) та ювелірні вироби із золота ( на 3%). Ціни на бензин у середньому за місяць не змінилися.

Серед послуг, що надаються населенню, в межах 1% здорожчали проїзд у таксі, послуги перукарень, послуги з ремонту взуття, хімічного чищення одягу і діагностичні послуги. На 6,7% здешевшав міжміський телефонний зв'язок.