Банк "Меркурій" (Харків) надає кредити на житло в новобудовах Харкова за підтримки Державної іпотечної установи. Як повідомили "SQ" у банку, відсоткова ставка для фізичних осіб становить 14% річних у гривнях, термін кредитування - від 5 до 30 років. При цьому позичальник вносить мінімальний початковий внесок - 25% вартості житла. Обов'язковою умовою отримання кредиту є відповідність позичальника вимогам, встановленими Державною іпотечною установою (громадяни України до пенсійного віку зі стабільним прибутком).

За даними банку, на сьогодні в рамках цієї програми банк видає кредити на придбання квартир у будинках, побудованих ВАТ "Житлобуд-1", за адресами: пр. Перемоги, 66-К (район Олексіївки) і пр.Тракторобудівників, 103-Г (район Салтівки). Будинки введені в експлуатацію на початку 2011 р.

Довідка "SQ". АТ "Банк "Меркурій" засноване 18 листопада 1992 р. Надає повний спектр класичних банківських послуг. Регіональна мережа банку нараховує 25 відділень у Харкові та Харківській області, філію та два відділення в Києві, відділення в Сумах. За класифікацією НБУ, належить до 4 - й групі банків (з активами - менше 2 млрд. грн.)