Податкова служба України має намір створити національний офіс для роботи з великими платниками податків. Про це під час зустрічі з представниками Європейської бізнес-асоціації заявив голова Державної податкової служби України Віталій Захарченко, повідомили "Економічні звістки".

За словами глави ДМСУ, податкова планує впровадити нову формулу - "податкове стимулювання економічного розвитку бізнесу" - і перейти на нову форму спілкування з великими платниками податків. "Створення єдиного національного офісу сприятиме зростанню податкових надходжень до бюджету", - зазначив голова ДПС України. За його словами, в основу роботи податкової служби будуть закладені нові принципи, основний з яких - безконтактне надання послуг громадянам.

Представники Європейської бізнес-асоціації в свою чергу поінформували керівництво української податкової про проблемні питання, пов'язаних із застосуванням положень Податкового кодексу. Серед них - визнання витратами частини вартості придбаних послуг з реклами у нерезидентів, зіставлення митної, звичайної та ринкової вартості товарів, облік загальновиробничих витрат, заповнення нової форми податкової накладної, електронна звітність великих платників податків.

Довідка "SQ". Зараз з великими платниками податків працюють спеціалізовані податкові інспекції, які діють у семи областях України, в тому числі - в Харківській. У Спеціалізованій ДПІ з роботи з великими платниками у м. Харкові обслуговується 269 підприємств та установ міста, серед яких - ЗАТ "Філіп Морріс Україна", статутное територіально-галузеве об'єднання "Південна залізниця", ВАТ "Турбоатом", ДП "Завод "Електроважмаш" і т.д.