Обсяг виробництва ВАТ "Завод ім. Фрунзе" (Харків) у 2010 р. склав 73,9 млн.грн., що на 27,9% більше, ніж у 2009 р. Про це 8 лютого повідомили "SQ" у прес-службі заводу. Частка експорту становила 27% обсягу виробництва (як і в 2009 р.).

Як повідомив голова правління заводу Олександр Василенко, зокрема, на збільшення виробництва та збереження експортного потенціалу значно вплинуло відкриття представництва в Казахстані. Обсяг продажів продукції заводу в цій країні в 2010 р. зріс у 2,5 рази. Експорт до Грузії зріс у 10 разів, до Литви - в 4 рази, до Болгарії - на 67%. Відчутний приріст продажів дала розробка і виробництво власних секцій огорожі - обсяг реалізації секцій зріс на 77%.

"Ми задоволені підсумками року. Після зниження обсягів виробництва в 2009 р. завод перевищив виробничі показники навіть докризового 2008 р. Сподіваюся, що для нашого підприємства ситуація економічної кризи залишилася позаду", - зазначив О.Василенко.

Довідка "SQ". ВАТ "Завод ім. Фрунзе" випускає сита для сільгоспмашин, настилочні решітки, сітки та системи огорожі для будіндустрії, елементи міського середовища (корзини для сміття, лавки), складські стелажі і захисні системи картерів двигунів для автомобілів. На підприємстві працює 350 осіб.