Споживання енергії в Харківській області до 2014 р. має скоротитися на 20%. Про це 7 липня заявив журналістам голова Харківської облради С. Чернов. За його словами, головним завданням не тільки Харківської області, але і України в цілому є поетапне впровадження енергозберігаючих технологій. Одне з виробництв альтернативних джерел енергії знаходиться на території ДП "Гутянський лісгосп". За словами С. Чернова, тут на основі старої деревини виробляються енергоємні деревні брикети, за допомогою яких можна опалювати практично будь-які приміщення. "Це і бюджетні установи, і підприємства. На території Харківської області працюють 7 підприємств-виробників деревних брикетів, ще 14 незабаром почнуть роботу", - підкреслив С. Чернов. "Враховуючи, що ми енергозалежна держава, ми повинні використовувати всі можливості, і тримати курс на енергозбереження", - додав голова облради.

Верстат з переробки деревини керівництво лісгоспу набуло в кінці 2009 р. За 1 квартал 2010 р. підприємство випустила продукції на 762 тис.грн. Усього ц.р. в лісгоспі розраховують на прибуток у розмірі 1 млн. 571 тис.грн від продажу брикетів.

Довідка "SQ". Гутянський лісгосп був створений 1936 р. Лісгосп розташований у північно-західній частині Харківської області на території Богодухівського і Краснокутського районів. Загальна площа лісгоспу - 31 тис.105 га, 27 тис.676 га вкриті лісами. На території Гутянському лісгоспу ростуть в основному твердолисті (дуб) і хвойні породи дерев.