На Харьковщине подорожало большинство овощей, подешевели яйца и огурцы - облстатСпоживчі ціни в Харківській області у травні зросли на 0,6%. Як повідомили 7 червня "SQ" у Головному управлінні статистики в Харківській області, серед продовольчих товарів за місяць у регіоні найбільш істотно здорожчали картопля, морква, буряк (на 17-35%), часник (на 8%), цибуля (на 7% ), цитрусові, банани та яблука (на 2-6%). Також зросли ціни на птицю (на 4%), свинину, живу і морожену рибу (на 2%), гречану, манну крупи, вівсяні пластівці, пшоно (на 1-3%), цукор і солодощі (в межах 1%). У межах 2% здорожчали горілка і тютюнові вироби.

Значно здешевшали яйця, огірки (на 30%) та гриби (на 18%). Також знизилися ціни на капусту (на 5%), вершкове масло, сало (на 3%), рис і молочну продукцію (на 2%).

Серед непродовольчих товарів здорожчали одяг і взуття літнього асортименту, домашнє взуття, окремі види фармацевтичної продукції (на 1-2%) і товари особистої гігієни (в межах 1%). На 2,8% зросли ціни на бензин. У той же час дещо знизилися ціни на одяг минулого сезону та комп'ютерну техніку.

Серед послуг, що надаються населенню, найбільш суттєво здорожчала абонентська плата за користування телефоном (на 16,4%). Також стали дорожчими послуги реєстрації урочистих подій (на 6%), санаторно-курортні послуги (на 4%), послуги перукарень (на 3%) і кабельного телебачення (на 2%). Здорожчав проїзд в автотранспорті: у міжміських (на 3%) і приміських (на 1%) автобусах, таксі (на 2%).