Легальні підприємства ринку металобрухту в Харківській області планують створити галузеву асоціацію. Про це 7 червня на засіданні регіонального антикорупційного комітету повідомив депутат облради Вадим Горошко, що керує одним з таких підприємств.

"Я провів переговори з низкою великих структур Харківської області, і ми прийшли до угоди про створення асоціації, яка об'єднає зусилля доброчесних учасників ринку чорних і кольорових металів з наведення порядку і врегулювання питань, пов'язаних з нашою діяльністю. Ми підтримуємо ідеї та цілі обласної влади та теж хочемо, щоб нелегальний обіг металобрухту був усунутий", - зазначив В. Горошко.

За його словами, основними цілями асоціації будуть стабілізація цін на металобрухт, усунення недобросовісної конкуренції, надання допомоги правоохоронним органам у запобіганні розкрадань. За його словами, одним із приводів для створення асоціації став той факт, що діяльність т.зв. "чорних бригад" підриває авторитет бізнесу в сфері металів. "Викопування труб і зрошувальних систем, демонтаж кабелів та залізничних рейок - це налаштовує негативно проти легальних структур правоохоронні органи і громадськість в цілому", - зазначив В. Горошко.

Як повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, обласна влада не ставить перед собою мету "боротися з цим легальним видом бізнесу", тому створення асоціації він підтримав. М. Добкін також запропонував створити перелік тих металевих виробів, які не можна приймати. "Зробимо це у вигляді пам'ятки,"склерозника" для тих, хто не дружить з пам'яттю. Не буде попиту на такі вироби - відпаде і пропозиція", - зазначив М. Добкін.

Довідка "SQ. 7 червня відбулося перше засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету, присвячене питанням діяльності підприємств, що здійснюють заготівлю, переробку, металургійну переробку металобрухту кольорових і чорних металів.