Соя в Харківській області посіяна на 14,6 тис.га із запланованих 60 тис.га на 2011 р. Про це 6 травня повідомив на селекторній нараді начальник Головного управління агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Ігор Зубрич. За його словами, сів сої триває. Посіяно також дві третини планового посіву кукурудзи на зерно. У цілому ранні зернові посіяні на площі в 260 тис. га, що становить 97% запланованої площі.

За даними І.Зубрича, низка районів не забезпечила виконання програми посіву ранніх зернових культур у планових обсягах. У цих районах незасіяні площі будуть зайняті під кукурудзу, зерно або круп'яні культури. "Соняшник вже посіяний на площі 261,5 тис. га, що становить 97% планової площі. Неприпустимо заповнювати незасіяні площі соняшником, збільшення площ якого за рахунок інших сільгоспкультур буде розглядатися як порушення сівозміни", - заявив І.Зубрич.

Він також повідомив, що на 6 травня площа посіву цукрових буряків становила 39,8 тис.га - 89% планованих площ.

 

Довідка "SQ". За даними на 5 травня ячмінь посіяно на 98% площ, горох - на 103%, овес - на 100%. Розпочато сівбу гречки і проса. Засіяно 2,9 тис. га гречки з планованих 24 тис. га (у 2010 р. було засіяно 15,7 тис. га).