Споживчі ціни в Харківській області в лютому порівняно з січнем зросли на 0,1%. Про це 6 березня повідомили "SQ" у Головному управлінні статистики в Харківській області.

Серед продуктів харчування найістотніше здорожчала продукція плодоовочевої групи: пекінська капуста (на 32%), банани (на 17%), солодкий перець (на 9%), помідори, морква і білокачанна капуста (на 4,5-7%). Дещо менше - в межах 2-3% - здорожчали картопля, буряк, часник, лимони, яблука, жива й охолоджена риба, сало, яловичина і яловичі субпродукти.

Разом із тим за місяць здешевшали рис (на 4%), яйця та борошно (на 2%), з плодоовочевої групи - гриби (на 10,4%), виноград (на 4%), ріпчаста цибуля, свіжі огірки (на 3 %), апельсини, мандарини (на 2%), а також вирізка і натуральні напівфабрикати зі свинини, фарш і куряче філе (на 1-2%).

Серед непродовольчих товарів здешевшали деякі види електропобутових товарів, одяг та взуття минулого сезону (на 1-5%). При цьому здорожчали домашнє взуття, спортивний одяг для жінок, чоловічі шкарпетки та дитячі колготи, а також ковдри, ювелірні вироби, будівельні матеріали та вітчизняні жарознижуючі і знеболюючі лікарські препарати (на 1-3%).

Серед послуг, що надаються населенню, здорожчали стоматологічні послуги, послуги середніх навчальних закладів, перукарень, манікюр, туристсько-екскурсійні послуги та кабельне телебачення (на 1-3%).