Донецкие инвесторы построят в Купянске завод по сортировке мусораІнвестори з Донецької області планують побудувати в Куп'янську (Харківська обл.) завод із сортування сміття. Про це повідомив "SQ" Куп'янський міський голова Володимир Демченко. За його словами, інвестори (назва фірми поки не розкривається) вже відвідали місто. Вони вивчили схему збору сміття, сміттєвий полігон, а також ймовірний майданчик для будівництва заводу і зробили попередній висновок, що будівництво заводу можливе. Переговори будуть продовжені в середині травня.

Як зазначив В.Демченко, він підтримує ідею будівництва сміттєсортувального заводу. "Сміттєвий полігон Куп'янська вже практично заповнений. У результаті сортування обсяг сміття, що скидається, зменшиться щонайменше на 60%. Будуть відсортовувати метал, пластик і папір. Окрім того, у Куп'янську з населенням в 60 тис.осіб не так багато сміття. Тому інвестори займуться ще й тим, що будуть розробляти сміття на полігоні. Для цього завод планується поставити біля полігону", - зазначив В.Демченко.

За його словами, планується, що з інвесторами буде створене спільне підприємство. "Обсяг інвестицій з боку приватної фірми складе близько 2 млн.грн. (приблизно стільки коштує сортувальний комплекс). Куп'янськ увійде в підприємство шляхом надання сміттєвозів та майданчиків зі збору сміття. Оскільки підприємство буде отримувати прибуток, то йго можна буде направляти на розвиток схеми збору сміття в місті. За планом такий завод окупається вже за три роки", - повідомив В.Демченко.