"Сільгосппідприємства Харківської області забезпечені фінансуванням у достатній мірі для того, щоб провести вчасно весь комплекс весняно-польових робіт", - заявив 6 квітня журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, для фінансування польових робіт необхідно 1 млрд. 677 млн. грн., є 1 млрд. 478 млн.грн. "Це гроші - це і держпідтримка, і банківські кредити, і форвардні договори, та власні кошти підприємств. Ми забезпечені фінансуванням на 85,6%", - повідомив В.Алексейчук.

Він також зазначив, що у 2011 р. сільське господарство отримало більше 212 млн.грн. кредитів. "Минулого року ця сума була у два рази меншою. За минулі роки неповернення за кредитами складають усього 21 млн. грн., а це небагато. Всього ми цього року плануємо взяти не менше 600 млн.грн. кредитів, щоб вчасно провести весь комплекс робіт, у тому числі з огляду на інвестиції. Нам ще треба будувати ферми, закуповувати техніку, елітну худобу", - заявив В.Алексейчук.

За його словами, більше інших банків сільське господарство кредитує ПАТ "Мегебанк" (Харків). "Добре кредитують також і "Аваль", і "Грант", та інші банківські установи. Загалом, у мене немає претензій до банків у сфері кредитування", - зазначив В.Алексейчук.

Він також повідомив, що за умовами укладених контрактів з Аграрним фондом сільгосппідприємства отримали понад 12 млн.грн., уклавши контракти на 29,6 тис.т продукції. Підприємства, які уклали контракти, зможуть отримати мінеральні добрива за пільговою ціною в 2 тис. 815 грн./т при ринковій ціні на аміачну селітру в 3,5 тис.грн./т. Підприємства зможуть також отримати за пільговою ціною паливо, засоби захисту рослин та компенсацію кредитних ставок.