Композитор із Санкт-Петербурга (Росія) Марина Ладна буде головою журі IV міжнародного дитячого телефестивалю "Дитятко". Про це 6 березня повідомив журналістам голова Харківської облради, голова оргкомітету фестивалю Сергій Чернов. За його словами, М.Ладна - беззмінний голова журі фестивалю, і вона погодилася очолити журі і цього року. До складу журі увійдуть також член Євразійської академії телебачення Давид Шнейдер, ректор Московського державного університету ім.Ломоносова Віктор Садовничий, також організатори планують запросити головного тренера ФК "Металіст" Мирона Маркевича і спецкора радіо "Свобода" в Харкові Володимира Носкова.

За словами С.Чернова, поява нових облич у журі пов'язана з тим, що в рамках фестивалю з'явилися нові номінації, зокрема, "Євро-2012 очима дітей", "Краща радіопрограма дитячої студії" та спеціальна номінація - "Місцеве самоврядування - це ми". Ця номінація відкрита за підтримки Ради Європи, і до журі фестивалю також увійдуть його представники. Крім того, до складу журі будуть введені діти, які оцінять роботи в номінації "Краща телепрограма, зроблена для дітей".

Як повідомив С.Чернов, організатори фестивалю ведуть переговори з Нацагентством з проведення Євро-2012 про надання дітям - членам журі можливості брати участь у заходах Євро-2012. "Ми хочемо, щоб діти змогли на власні очима побачити заходи Євро-2012, поспілкуватися зі спортсменами і функціонерами", - заявив С.Чернов.

За його словами, як і в попередні роки, фестиваль буде проведений за кошти меценатів. "Витрати на фестивалі відносні. За підсумками минулого року фінансування становило 500-700 тис. грн.", - зазначив С.Чернов.

Він також повідомив, що відкриття фестивалю пройде в Палаці студентів Національного університету "Юридична академія України ім.Ярослава Мудрого", фінал - у кінотеатрі ім.Довженка, проживання буде організоване на базі будинку відпочинку "Сонячний" Південної залізниці.

Довідка "SQ". Прийом конкурсних робіт на телефестиваль "Дитятко" пройде з 1 березня до 15 серпня 2012 р. Фінальна частина фестивалю відбудеться в Харкові з 21 до 24 вересня 2012 р.

Телефестиваль "Дитятко" заснований обласною радою у 2009 р. За цей час у ньому взяли участь 133 студії з 72 міст та населених пунктів України, Росії, Білорусі та Швейцарії.