Понад 8 тисяч підприємців Харківської області подали заяви про застосування до них спрощеної системи оподаткування в період з 1 до 6 січня цього року. Про це 6 січня повідомили в управлінні оподаткування фізичних осіб ДПА у Харківській області. Як зазначають податківці, в кожній податковій інспекції регіону встановлені спеціальні стенди для підприємців, на яких є інформація з приводу оформлення спрощеної системи оподаткування. Окрім цього, консультаційну допомогу підприємці можуть отримати в підрозділах оподаткування фізичних осіб та масово-роз'яснювальної роботи. Також продовжує працювати телефонна інформаційно-довідкова служба "1507".

 

Довідка "SQ". Верховна Рада 4 листопада 2011 р. прийняла закон (№ 4014-17), яким вноситься низка змін до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів щодо спрощеної системи оподаткування. Законом, зокрема, відмінено п.п. 139.1.12 Податкового кодексу, що містить заборону на включення до витрат платника податку на прибуток вартості товарів, робіт і послуг, отриманих від единоплатників, збільшена межа валової виручки з 500 тис.грн. до 3 млн.грн., за якою можна працювати на єдиному податку, єдиноплатникам наданий вибір реєструватися їм платниками ПДВ чи ні.

Заяви на отримання свідоцтва про роботу на єдиному податку потрібно подати до податкової служби з 1 до 25 січня 2012 р. Кінцевий термін сплати єдиного податку за січень - 20 січня 2012 р. Податкова служба працюватиме без святкових і вихідних днів з продовженим до 20.00 робочим днем. У випадку, якщо підприємцю не встигли видати нове свідоцтво, податкова служба буде продовжувати старе. Старе свідоцтво діє до 1 червня 2012 р.

Міністерство фінансів України (наказом від 20.12.2011 № 1675) затвердило форму свідоцтва платника єдиного податку, форму заяви на застосування спрощеної системи, а також форму розрахунку прибутків за попередній календарний рік. Форми опубліковані на веб-сайтах ДПС України та ДПА у Харківській області.