В Харьковской области намолочены первые 200 т зерна - замгубернатора по вопросам АПК

200 тонн зерна намолочено в Харківській області. Про це 5 липня повідомив журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації з питань агропромислового комплексу Віталій Алексейчук. За його словами, почалося збирання ранніх зернових у південних районах області, всього, за словами В. Алексейчука, площа збирання ранніх зернових в області складає 574 тис.га, з них 194 тис.га - озима пшениця.

"Насьогодні ми приступили до збирання ранніх зернових у кількох районах: Зачепилівському, Сахновщинському, Красноградському. Також у Куп'янському та Лозівському районах частково техніка виходить на поля", - зазначив замгубетрнатора.

В. Алексейчук підкреслив, що техніки для збирання врожаю достатньо, також готові до роботи всі елеватори. "Ми розраховували на значно більший урожай, тому технічна готовність повна. Ми плануємо закінчити збір ранніх зернових за 10 робочих днів", - заявив заступник голови ХОДА.

Довідка "SQ". У зв'язку зі складними погодними умовами взимку 2010 р. у господарствах області загинули озимі культури на площі 234,1 тис.га, в тому числі озимі зернові - на 210,4 тис.га. Збитки господарств, за попередніми підрахунками, склали 174 млн.грн.