ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" виробить за іракським контрактом 390 комплектів для БТР-4. Про це повідомили "SQ" на заводі. У рамках іракського контракту у 2010 р. завод ім.Шевченка уже виробив 31 комплект продукції для БТР-4.

Як відзначили на заводі, в 1992-1997 рр. на заводі освоїли серійне виробництво електронних систем, приладів, блоків та датчиків, призначених для використання в різних видах бронетанкової техніки. Зараз завод виробляє системи управління зенітною установкою, а також механізмами заряджання і стабілізації гармати. Апаратура проводиться на замовлення Міноборони України та іноземних замовників. Зараз для Міноборони проводиться апаратура для комплектації виробів "Булат" і "Оплот", а також апаратура та запасні частини для капремонту танків для іноземного замовника.

Довідка "SQ". ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" виробляє телефонні станції, системи управління для спецтехніки й енергооб'єктів. На заводі на 26 жовтня 2010 р. працює 1,8 тис.осіб. Заборгованість із зарплати на заводі становить близько 20 млн.грн. 21-23 березня колектив заводу провів пікети і мітинги, на яких вимагали погашення заборгованості із зарплати. 29 березня на заводі почали виплачувати заборгованість у розмірі однієї місячної зарплати за рахунок кредитних коштів.

Контракт на поставку бронетранспортерів Іраку був підписаний в кінці 2009 р. За умовами операції, сума якої склала 457,5 млн.дол., іракська сторона повинна отримати 420 БТР-4: 270 лінійних машин, 80 командирських, 30 штабних, 30 медичних та 10 ремонтно-евакуаційних.

Генеральний підрядник контракту - компанія "Укрспецекспорт". Основним субпідрядником з виконання контракту є казенне підприємство "Харківське КБ з машинобудування ім.Морозова". Підрядниками є казенне підприємство "Харківське КБ з двигунобудування" та ДП "Завод ім.Малишева".