Нова ділянка миття автотранспорту та механізмів КП "Харківкомуночиствод" відкрита 5 лютого. Про це повідомив сайт Харківської міськради. На відкритті були присутні заступник Харківського міського голови з питань ЖКГ Сергій Кадигроб, директор Департаменту комунального господарства міськради Віктор Кітанін і генеральний директор КП "ПТП "Вода" Іван Корінько.

"Нам вдалося побудувати цю мийку за чотири роки. Машини тут миють не лише звичайною гарячою водою, але і водою оборотного постачання", - зазначив І. Корінько.

За його словами, через специфіку роботи підприємства та вимог до санітарного стану автотранспорту "Харківкомуночиствод" ніс значні витрати на миття машин у автомийках міста, які не завжди забезпечували якісне обслуговування через відсутність спеціалізованого устаткування. Нова ділянка розрахований на обслуговування 4 автомобілів одночасно.

Довідка "SQ". Мийка організована в опалювальному приміщенні, оснащеному сучасним ресурсозберігаючими обладнанням. Водоочисна станція миття працює в режимі замкнутого циклу. Введення в експлуатацію ділянки миття автотранспорту та механізмів дасть підприємству прямий економічний та екологічний ефект. Економія складе близько 500 тис.грн./рік.