Верховна Рада продовжила термін повноважень тимчасової адміністрації в банках до 30 місяців. На засіданні 4 лютого ВР прийняла за основу і в цілому законопроект Національного банку України (НБУ) щодо надання йому права продовжувати дію тимчасової адміністрації для системоутворюючих банків на термін до 18 місяців. Відповідне рішення підтримали 239 народних депутатів. Раніше нормою ст. 75 закону "Про банки і банківську діяльність" передбачалося продовження терміну роботи тимчасової адміністрації в системоутворюючих банках (після її річної роботи) на 12 місяців. (http://www.rbc.ua)

Довідка "SQ". Станом на 4 лютого тимчасові адміністрації НБУ введені в українських банках: "Надра", "Родовід Банк", КБ "СКБ" (Одеса), Діалогбанк ", КБ" Володимирський "і Банк Столиця".

Загальна сума коштів, що акумульовані Фондом гарантування вкладів фізосіб, за станом на 1 лютого досягла 3,66 млрд. грн. За січень 2010 р. сума коштів фонду збільшилася на 7,85%. За повідомленням фонду, кількість його учасників зараз становить 170, кількість тимчасових учасників - 5. (http://banker.ua)

Довідка "SQ". Розмір компенсації вкладникам ліквідованих банків, що виплачуються Фондом гарантування вкладів фізосіб, становить 150 тис. грн. Зараз фонд продовжує виплати гарантованої суми коштів вкладникам 16 ліквідованих банків: "Синтез", "Дністер", "Біг Енергія", "Арма", "Українська фінансова група", "Європейський", "Національний стандарт", "Причорномор'я", "Земельний банк", "Іпобанк", "Трансбанк", "Укрпромбанк", "Східно-європейський банк", "Банк регіонального розвитку", "Одеса-банк" і "Європейський банк розвитку та заощаджень".