Міністерство фінансів України (наказом від 20.12.2011 № 1675) затвердив пакет документів, необхідних для оформлення діяльності підприємців, які бажають працювати за спрощеною системою оподаткування. Як повідомила Державна податкова служба України, Мінфін затвердив форму свідоцтва платника єдиного податку, форму заяви на застосування спрощеної системи, а також форму розрахунку доходів за попередній календарний рік.

Іншими наказами Мінфін затвердив форму книги доходів і витрат, що застосовуються спрощенцями, форму податкової декларації платника єдиного податку.

Довідка "SQ". Верховна Рада 4 листопада 2011 р. прийняла закон (№ 4014-17), яким вноситься ряд змін до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів щодо спрощеної системи оподаткування. Законом, зокрема, відмінено п.п. 139.1.12 Податкового кодексу, що містить заборону на включення до витрат платника податку на прибуток вартості товарів, робіт і послуг, отриманих від єдинників, збільшена межа валової виручки з 500 тис.грн. до 3 млн.грн., за якою можна працювати на єдиному податку, єдинникам наданий вибір реєструватися їм платниками ПДВ чи ні.
Заяви на отримання свідоцтва про роботу на єдиному податку потрібно подати в податкову службу з 1 по 25 січня 2012. Податкова служба працюватиме без святкових і вихідних днів з продовженим до 20.00 робочим днем. У випадку, якщо підприємцю не встигли видати нове свідоцтво, податкова служба буде продовжувати старе. Старе свідоцтво діє до 1 червня 2012 р.