Держкомісія з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) оштрафувала низку підприємств за нерозміщення регулярної річної інформації в загальнодоступній інформаційній базі даних. Про це повідомили "SQ" у Харківському регіональному управлінні держкомісії. Штрафи в основному пов'язані з нерозміщенням підсумків діяльності за 2010 р.

Як повідомили в управлінні, за неподання до ДКЦПФР документів для заміни свідоцтва про реєстрацію випуску акцій оштрафовані ПАТ "Комплекс "Безлюдівський м'ясокомбінат" (340 грн.), за подання до ДКЦПФР недостовірної інформації (даних про укладені та виконані договори) - ТОВ "Сток Маркет Сервіс" (1700 грн.). "Сток Маркет Сервіс" також отримав попередження за порушення законодавства про цінні папери.

Сплачені штрафи порушниками законодавства про цінні папери (за нерозміщення регулярної річної інформації, звіту за 2010 р у загальнодоступній інформаційній базі даних ДКЦПФР.): це ТОВ "УПЕК Трейдинг" (85. грн), ПАТ "Харківський центральний універмаг", ПАТ "Гусарівський гірничо-збагачувальний комбінат формувальних матеріалів", ВАТ "Таверівське" (всі три - по 170 грн.).

За неподання річної інформації (звіт за 2010 рік) ДКЦПФР оштрафувала ВАТ "Вовчанська взуттєва фабрика" та ПАТ "Інститут інформаційних технологій" (обидва - по 340 грн).

За ненадання ДКЦПФР інформації (адміністративних даних про юридичний факт) оштрафовані АТ "ТРК "Право А/ТВК" (170 грн.) і ПАТ "Піротекс" (340 грн.). Також "Піротекс" оштрафований на 85 грн. за неопублікування звіту за 2010 р.

За подання ДКЦПФР недостовірної інформації (в адміністративних даних торговців цінними паперами за 4 квартал 2010 р.) оштрафоване ТОВ "Аквізіт-Інвест", ТОВ "Пірс" і ТОВ "АТН-Інвест" (усі по 340 грн.).

Також в управлінні держкомісії повідомили, що 26 вересня постановою Харківського окружного адміністративного суду задоволений позов прокурора Дзержинського району Харкова в інтересах Харківського територіального управління ДКЦПФР про стягнення штрафу в сумі 17 тис. грн. з АТ "Фірма "Експрессагро" за невиконання припису про усунення порушень законодавства про цінні папери.