"ДП" Завод ім.Малишева "(Харків) у 2010 р. отримало дуже хороші перспективи для розвитку", - зазначив "SQ" перший заступник начальника Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Микола Борисенко. За його словами, завод отримав замовлення на виробництво бронетехніки, які забезпечать його завантаження мінімум на 2,5 роки. "Замовлення продовжують надходити, і є перспектива договорів на 2,5 млрд.грн., які забезпечать завантаження заводу до 2014 р.", - зазначив М. Борисенко. Є також перспектива, що обсяг виробництва заводу в 2010 р. складе 400 млн.грн.

За словами М. Борисенка, зараз на заводі ведуть підготовку виробництва під одне з великих замовлень. "Це непросто, тому що за останні два-три роки з заводу звільнилося багато фахівців", - відзначив він.

Довідка" SQ ". Завод ім.Малишева заснований в 1895 р. як паровозобудівне підприємство. Зараз завод виробляє бронетехніку, обладнання для паливно-енергетичного комплексу, дизельні двигуни і двигун-генератори (серій ДТ, ДН, Д80, Д100) для залізничного транспорту, автотранспорту та суден, автономні джерела енергопостачання на основі дизель-генераторів і газових мотор-генераторів, бурошнекові комплекси БШК-2ДМ.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров планує найближчим часом приїхати до Харкова і перевірити, що відбувається на ДП "Завод ім.Малишева". М. Азарову доповіли про ситуацію на заводі на одній з нарад. Доповідь про завод був підготовлений за розпорядженням голови ХОДА Михайла Добкіна. 25 травня на зборах активу області М. Добкін заявив, що на заводі "є питання для правоохоронних органів". "Наприклад, корпуси спочатку продаються, а потім підприємство орндеує їх", - зазначив губернатор.