З 1 лютого всі теплопостачальні підприємства Харківської області (крім Харкова) працюють за новими тарифами. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, передав сайт ХОДА. За словами віце-губернатора, тарифи зросли на 10-12%. Він також повідомив, що з 1 лютого за новими тарифами працюють усі підприємства водопостачання та водовідведення, в т.ч. і в Харкові.

Крім того, за словами В.Дулуба, КП "Дирекція розвитку інфраструктури території" (ДРІТ) уже погасило 3 млн. 20 тис.грн. боргів перед НАК "Нафтогаз України". Тому ніяких питань до підприємства з боку "Нафтогазу" немає, і подача газу припинена не буде. "Після нашого втручання в цю ситуацію і переговорів з "Нафтогазом", підприємство ДРІТ склало план входження в графік оплати боргів за газ до початку лютого. Згідно графіку, підприємству потрібно було погасити борг у розмірі 3 млн.грн., підприємство заплатило 3 млн. 20 тис.грн.", - підкреслив він.

Довідка "SQ". У грудні Нацкомісія регулювання енергетики (НКРЕ) дозволила теплоутворюючим підприємствам Харківської області підняти вартість однієї відпускаємої Гкал на 10%.

Як повідомили в КП "Харківські теплові мережі", на централізоване опалення при відсутності приладів обліку теплової енергії діятиме подвійний тариф: абонентська плата з розрахунку на 1 кв.м опалювальної площі складе 1,13 грн. протягом усього року, плата за опалення в опалювальний сезон становитиме 6,42 грн. за 1 кв.м (5,29 грн. за опалення+ 1,13 грн. абонплати). За наявності приладів обліку теплової енергії оплата становитиме 304,03 грн. за 1 Гкал теплової енергії. У Харкові новий тариф почне діяти з 5 березня. Вартість послуг гарячого водопостачання (без урахування вартості води на підігрів) складе 13,78 грн. за 1 куб.м.

Окрім того, тариф на водопостачання в Харкові зріс на 15% і становить 2,268 грн. за один кубометр. Тариф на водовідведення зріс на 11% і становить 1,032 грн./куб.м.

Раніше ДК "Газ України" НАК "Нафтогаз України" доручила підприємствам з газопостачання та газифікації попередити та відключити від газоспоживання 12 підприємств комунальної теплоенергетики через значну заборгованість за газ. Зокрема, планується відключити газ КП "Дирекція розвитку інфраструктури території" (Харків). Її борг за газ з початку опалювального сезону - 20 млн.грн. (рівень оплати - 23%). 25 січня В.Дулуб заявив, що "ми переконали НАК "Нафтогаз Україна" в тому, що заборгованість утворилася з незалежних від керівництва дирекції обставин і що ХОДА вживає заходів для стабілізації ситуації", - зазначив він.