Химические предприятия группы Д. Фирташа будут сотрудничать с харьковскими ученымиХімічні підприємства промислової групи Дмитра Фірташа будуть співпрацювати з ученими хімічного факультету Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" (ХПІ). Про це 4 лютого на нараді з ректорами технічних ВНЗ і представниками роботодавців країни в Харкові повідомив Д.Фірташ. За його словами, він провів переговори з ректором ХПІ Леонід Товажнянським. Планується, що на хімічних підприємствах промислової групи буде створений спеціальний фонд, який буде призначений для впровадження розробок ХПІ.

Як зазначив Д.Фірташ, скільки буде виділено грошей, зараз сказати складно, оскільки цього давно вже не робилося. Потрібно ще уточнити, наскільки готові виші освоювати кошти. "Але фонди для Політеху ми створимо, щоб ВНЗ міг планувати роботу. Щось вийде, щось - ні", - відзначив Д.Фірташ.

Довідка "SQ". До "Group DF" Д.Фірташа входить "OSTCHEM Holding" (зареєстрований в Австрії), який об'єднує групу хімічних підприємств, які виробляють мінеральні добрива, органічні кислоти, діоксид титану і кальциновану соду. Підприємства компанії розташовані у Німеччині, Естонії, Італії, Таджикистані та Україні ("Кримсода", "Кримтитан", гірничо-збагачувальні комбінати).

У ХПІ 4 лютого проходить публічна презентація ініціатив Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні та Асоціації ректорів вищих технічних навчальних закладів України щодо створення в країні умов для розвитку високотехнологічної індустрії та поведінки інноваційного потенціалу. У презентації беруть участь перший заступник голови роботодавців України Дмитро Олійник, заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, харківський міський голова Геннадій Кернес, ректор НТУ "КПІ" Михайло Згуровський, ректори інших технічних вишів країни.