Д.Фирташ подтвердил намерение участвовать в приобретении черкасского "Азота", который принадлежит А.Ярославскому"Те, що ми готові купити (ВАТ "Азот" (Черкаси) - "SQ"), це факт. І, напевно, ми будемо брати участь у придбанні підприємства, це теж факт", - заявив 4 лютого журналістам у Харкові український підприємець Дмитро Фірташ, який володіє "Group DF". За його словами, ціна придбання підприємства ще не відома. "Це, знаєте, як: господар називає цифру і дивиться, які покупці з'являться. Заплатять більше, значить заплатять більше", - відзначив Д.Фірташ.

Як відзначив Д.Фірташ, його завдання - сконцентрувати хімічну промисловість, тому що в цьому випадку буде легше конкурувати на ринках. "Тепер будемо боротися за черкаський "Азот". Якщо оголосять конкурс, то будемо зідзвонюватися і з'ясовувати умови", - відзначив Д.Фірташ.

Довідка "SQ". Український бізнесмен Олександр Ярославський раніше заявив, що погодився б на продаж ВАТ "Азот" (Черкаси), що належить йому, якщо б запропонована ціна становила 800 млн.дол. До цього О.Ярославський повідомив, що "Азот" готовий був купити Д.Фірташ, що вже має активи в азотній галузі, однак запропонована ціна не влаштувала продавця. Черкаський "Азот" наразі виробляє в Україні найбільші обсяги аміачної селітри та аміаку. Підприємство також випускає карбамід, карбамідно-аміачну суміш, а також аміачну воду і сульфат амонію.

За даними Черкаського державного науково-дослідного інституту техніко-економічної інформації в хімічній промисловості, "Азот" у 2010 р. скоротив виробництво карбаміду порівняно 2009 р. на 3,8% - до 637,1 тис. т, у той же час збільшив випуск аміачної селітри на 8,7% - до 844,4 тис.т, аміаку - на 29,1%, до 631,5 тис. т.