КСП "Харківміськліфт" створило досить сильну виробничу та ремонтну базу для того, щоб допомагати ліфтовим господарствам у районах області. Про це 3 листопада на засіданні круглого столу "Найбільш ефективні практики і кращий досвід розвитку житлово-комунального господарства України" в Харкові заявив директор підприємства директор КСП "Харківміськліфт" Анатолій Кандауров. "Харківміськліфт" допомагає налагоджувати роботу ліфтів у Дергачах, Ізюмі та інших містах, з яких надходили заявки", - зазначив А.Кандауров.

За його словами, в структурі "Харківміськліфт" працює міні-завод КСП "Харківміськліфт", який виготовляє ліфтове обладнання і кабіни. Нещодавно був закуплений спеціальний верстат для проточки шківів великого діаметру вартістю 500 тис. грн. "Ця потужна база дозволяє виходити з пропозиціями щодо співпраці в інші регіони. Якщо будуть заявки на виробництво запчастин, наш завод буде працювати цілодобово", - підкреслив А.Кандауров.

Як повідомив "SQ" після завершення круглого столу начальник Головного управління житлово-комунального господарства Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Роман Грива, управління буде налагоджувати співпрацю міст області та "Харківміськліфту". "За ініціативи управління житлово-комунального господарства ХОДА буде проведена нарада за участю мерів міст, де є ліфтове господарство, і голів райдержадміністрацій. У рамках наради відбудеться екскурсія на заводі КСП "Харківміськліфт". Зараз найбільші проблеми у ліфтовому господарстві спостерігаються в Первомайському та Лозовій. Саме з цих міст надходить найбільша кількість скарг на ліфти до нашого управління. Місцеві ради намагаються робити все можливе, але у них є проблеми з фінансуванням", - зазначив Р.Грива.

Як повідомив представник Первомайського, в місті близько 215 ліфтів, з яких близько 50 зараз не працюють.

Довідка "SQ". КСП "Харківміськліфт" було створене 1 січня 2007 р. підприємство обслуговує 6 тис. 833 ліфти, а також внутрішньобудинкові електромережі в 7 тис. 103 будинках. Міні-завод КСП "Харківміськліфт" виготовляє ліфтове обладнання (купе кабіни ліфта, стулки дверей кабіни, викличні апарати, важелі, противаги, домкрати, тримачі ланцюга), електрообладнання (електрощитові ящики, кришки розподільних коробок), а також контейнери для ТПВ, номерні знаки, стаціонарні туалети, лопати, лавки та інше обладнання. На підприємстві працює дільниця з ремонту ліфтового обладнання (вул. 17-го Партз'їзду, 10-А), а також центральна диспетчерська служба, куди надходять заявки від мешканців і служби "1562".

"Харківміськліфт" надає свої послуги восьми містам України. Підприємство надає послуги з диспетчеризації ліфтів Києву, Комсомольську (Полтавська обл.), Полтаві, Сумам та іншим містам України.