Робоча група "Національні проекти" комітету з економічних реформ при президенті України пропонує в першу чергу реалізувати проект із забезпечення населення доступним житлом у Донецьку, Києві, Львові, Одесі та Харкові. Про це повідомили "Українські новини".

Група запропонувала також, щоб після успішного запуску проекту в цих містах він був реалізований у Дніпропетровську, Запоріжжі, Івано-Франківську, Полтаві та Криму, а потім і в інших областях.

У рамках реалізації нацпроекта "Доступне житло" планується будівництво кварталів, в яких буде розміщуватися до 16 однотипних 9-поверхових житлових будинків на 70 квартир загальною площею 3 тис. 827 кв. м з усіма комунікаціями. У складі кварталу буде 1 120 квартир: 512 однокімнатних, 320 двокімнатних та 288 трикімнатних. Загальна площа квартир у забудові кварталу - 59 тис. 264 кв. м. Держава надасть для реалізації проекту земельні ділянки та технічні умови для будівництва такого житла. Планується знизити вартість 1 кв. м. житла до 4 тис.грн./кв. м. Проект розрахований на п'ять років.

Довідка "SQ". За інформацією робочої групи, зараз у черзі на житло в Україні знаходиться 1,3 млн. сімей, з них 400 тис. претендують на соціальне житло, 900 тис. - на доступне житло. Раніше президент України Віктор Янукович визначив 10 першочергових нацпроектів, у тому числі програму будівництва соціального житла вартістю близько 3-4 тис.грн./кв. м.