Харківська область виконала план з укладення форвардних контрактів з Аграрним фондом на постачання зернових. Про це 2 червня під час відкриття Міжнародної агропромислової виставки-ярмарку "Агро-2011", яка проходить у Києві, повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, контракти укладено на 89 млн.грн., ці кошти вже надійшли з фонду в область.

"Спочатку процес йшов важко, але зараз ситуація кардинально змінилася, і вже навіть є черга, тому що всі хочуть укласти форвардні контракти. Якщо раніше аграрії побоювалися укладати такі контракти, то зараз вони із задоволенням співпрацюють з Аграрним фондом. Підприємства, які уклали договори з Аграрним фондом, виграли порівняно з тими, хто брав кредити в банках", - зазначив В.Алексейчук. За його словами, зараз сільськогосподарські підприємства Харківської області укладають договори на постачання Аграрному фонду кукурудзи, гречки та цукру.

Заступник голови ХОДА повідомив, що всього Аграрний фонд закупить у харківських сільгоспвиробників продукції на 300 млн.грн.

Довідка "SQ". Форвардний контракт - обов'язковий для виконання строковий контракт, відповідно до якого покупець і продавець погоджуються на поставку товару обумовленої якості і кількості на певну дату в майбутньому.

На початок травня в області було укладено всього 63 форвардні угоди на реалізацію 53,5 тис.т зерна, що становило 36% завдання.