Десять залізничних переїздів у Харківській області на напрямку Полтава-Лозова будуть працювати з черговими по переїзду. Про це 2 червня повідомили "SQ" у прес-службі Статутного територіально-галузевого об'єднання "Південна залізниця" (ПЗ). Ця робота проводиться у зв'язку з організацією швидкісного залізничного руху до Євро-2012. Ще п'ять переїздів капітально відремонтують, закривати переїзди не планується.

За інформацією прес-служби, зокрема, розроблена проектна документація будівництва шляхопроводу біля ст. Комарівка (Харківський район). Зараз документація коректується, але фінансовим планом ДАЗТ "Укрзаiзніця" на 2011 р. фінансування робіт на цьому об'єкті не передбачене.

Як повідомили "SQ" у прес-службі "Укрзалізниці", в 2011 р. планується переобладнати переїзди на напрямку Львів - Здолбунів - Київ - Полтава - Лозова - Донецьк. 45 залізничних переїздів планується перевести в категорію з черговим працівником, 53 переїзди - капітально відремонтувати і 13 малозадіяних переїздів закрити для руху автотранспорту.

Довідка "SQ". ПЗД входить до складу шести залізниць України, які об'єднує "Укрзалiзниця". Південна залізниця проходить територією семи областей України: Донецької, Кіровоградської, Луганської, Полтавської, Сумської, Харківської та Чернігівської. Управління Південної залізниці розташоване у Харкові.