Уникальный для Украины гидравлический лифт появится в Харькове Унікальний для житлового фонду України гідравлічний ліфт незабаром буде введений в експлуатацію в Харкові у п'ятиповерховому будинку Бекетова (вул.Пушкінська, 67/69, четвертий під'їзд). Про це повідомив "SQ" директор КП "Харківміськліфт" Анатолій Кандауров. За його словами, всі інші ліфти в житлових будинках Харкова працюють на електричному приводі. Зараз унікальний гідроліфт перед введенням в експлуатацію обстежують фахівці територіального управління Держкомітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду в Харківській області.

Як зазначив А.Кандауров, ліфт був вироблений в Іспанії. Проект встановлення ліфта розробив "Харківміськліфт". Ліфт куплений за державні кошти в рамках програми реконструкції ліфтів. "Гідравлічні ліфти безшумні, менш енергоємні, більш надійні і комфортабельні. Складність проекту була в тому, що будинок сталінських часів споруди, ліфтова шахта незвично вузька. Установка гідроліфта дозволила збільшити кабіну. Потрібно індивідуально підходити до кожного будинку", - зазначив А.Кандауров.

Уникальный для Украины гидравлический лифт появится в Харькове Уникальный для Украины гидравлический лифт появится в Харькове

Довідка "SQ". Усього в Харкові близько 10,2 тис. ліфтів, у тому числі комунальної власності Харкова знаходиться 6 тис. 670 ліфтів.

Електричний ліфт має підйомник з тяговими канатами і двигуном. Гідравлічний ліфт - "виштовхується" вижимним штоком за рахунок тиску масла.