"Виробничий план ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" буде сформований до 7 квітня. Про це повідомив журналістам в.о. головного інженера, головний конструктор заводу Василь Лунін. За його словами, приблизно через півтори тижня фахівці заводу складуть фінансовий план заводу, після чого почнуть укладати договори з тими, хто побажає запропонує замовлення заводу ім.Шевченка.

"Мається на увазі напрям роботи зі створення систем керування для об'єктів теплоенергетики. Подивимося також, що запропонують ДП "Завод ім.Малишева" (Харків) та КП "Харківське КБ з машинобудування ім.Морозова". Що стосується цих двох підприємств, то ще належить виконати вже укладені з ними договори", - зазначив В.Лунін.

За його словами, буде складений реальний виробничий план на 2011 р., що дозволить визначитися з чисельністю людей, необхідних для виконання цього плану. "Потрібно визначитися з людьми, які захочуть отримати гроші і звільниться найближчим часом, і скласти наступний план по звільненню. Я не приховую, що багато хто, і в тому числі пенсіонери і люди, які, можливо, знайшли вже іншу роботу, бажають піти. Їх приблизно кілька сотень людей. Але ми повинні реально подивитися, скільки ми зможемо звільнити людей з виплатою зарплати, щоб обов'язково виконати всі обіцянки", - зазначив В. Лунін.

За його словами, заводу ще на початку тижня включили електроенергію, яка раніше була відключена за борги. "Працюють і основні, і допоміжні служби. Питаннями погашення заборгованості за електроенергію займається служба санатора заводу", - зазначив В. Лунін.

Довідка "SQ". ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" виробляє телефонні станції, системи управління для спецтехніки і енергооб'єктів. На заводі станом на 26 жовтня 2010 працює 1,8 тис.чол. Заборгованість із зарплати на заводі становить близько 20 млн.грн. 21-23 березня колектив заводу провів пікети і мітинги, на яких вимагали погашення заборгованості із зарплати. 29 березня на заводі почали виплачувати заборгованість у розмірі однієї місячної зарплати за рахунок кредитних коштів. Як повідомив 30 березня перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв, було прийнято рішення про те, що очолити підприємство має головний інженер заводу Василь Лунін. До нього директором заводу працював Андрій Тимчук.