Сесія Харківської облради 1 березня прийняла зміни до бюджету області на 2012 р. Зокрема, за рахунок залишку коштів бюджету розвитку на початок 2012 р. за спеціальним фондом (у сумі 2 млн. 433 тис.грн.), а також прибутків бюджету розвитку від відчуження майна і від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення (19 млн. 965 тис.грн.) збільшуються видатки спеціального фонду на 22,3 млн.грн.

Як зазначено в рішенні сесії, з коштів спецфонду на реконструкцію обласного спорткомплексу "Металіст" буде виділено 16 млн.грн., на реконструкцію Харківської обласної філармонії - 6 млн.грн. Харківській облдержадміністрації на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки, що підлягає продажу, виділяється 99 тис.грн., як субвенції держбюджету на виконання комплексної програми профілактики правопорушень у Харківській області на 2011-2015 рр. виділяється 300 тис.грн. (на реконструкцію ізолятора тимчасового утримання Вовчанського райвідділу міліції).

Змінами також передбачено надання 1,5 млн.грн. на одноразову матеріальну допомогу, 2,6 млн.грн. - на придбання путівок для дітей пільгового контингенту, 2,5 млн.грн. - на проведення хімічної меліорації грунтів, 2,4 млн.грн. - на грошову оцінку земель населених пунктів Харківської області.

Довідка "SQ". Харківський стадіон "Металіст" планується ввести в експлуатацію після реконструкції до 1 квітня ("Металіст" був урочисто відкритий після реконструкції 5 грудня 2009 р., однак після цього на ньому ще проводилася низка робіт). Вартість всієї реконструкції стадіону склала 783,684 млн.грн. За три останні роки на роботи з реконструкції стадіону з бюджету міста Харкова було направлено 56,5 млн.грн.

Будівля філармонії споруджена у 1885 р. Реконструкція будівлі була розпочата в березні 2005 р. Ремонтні роботи фінансуються за рахунок державного та обласного бюджетів, а також на благодійні кошти. Всього на реконструкцію філармонії планується витратити близько 100 млн.грн.